צרכנות

איך לפתוח עוסק פטור

עוסק פטור אשר בעבר נקרא גם עוסק זעיר, הוא עצמאי אשר מחזור ההכנסות שלו מהעסק איננו עולה על סכום כלשהו אשר נקבע על ידי רשות המיסים נכון לשנת המס המדוברת. ההתאגדות של עוסק פטור איננה מאפשרת לעצמאי לגבות מע"מ מהלקוחות שלו למעט במקרים מסוימים וכן הוא לא רשאי לקזז או לקבל החזר מע"מ בגין הרכישות וההוצאות שלו השוטפות. חשוב מאוד לדעת כי רישום העסק בצורת ההתאגדות של עוסק פטור היא הזולה ביותר מבחינת עלויות ההקמה והתפעול החשבונאי. לצורך פתיחת עוסק פטור יש לבצע רישום באתר המקוון של רשות המיסים. ניתן למלא ולהגיש את הטפסים והמסמכים הנדרשים לבד או על ידי מייצג מוסמך כגון: רואה חשבון, יועץ מס ועוד.

שלבים בפתיחת עוסק פטור

אם אתם תוהים איך לפתוח עוסק פטור, חשוב שתדעו כי פתיחת עוסק פטור כוללת כמה שלבים:

ראשית כל, יש להגיש בקשה ולמלא טופס בלשכת מע"מ. יש למלא את טופס 821 לצורך רישום במס ערך מוסף. את טופס הבקשה המדובר ניתן להגיש באופן מקוון באתר של רשות המיסים כאשר יש לצרף לטופס המדובר מסמכים שונים כגון: צילום תעודת זהות פלוס ספח, שייק מבוטל, חוזה שכירות אם יש, תעודה על הכשרה מקצועית במידה ויש, אך לא חובה.

בשלב השני יש למלא טופס 5329 במס הכנסה. לטופס מעין זה יש לצרף מסמכים שונים כגון: צילום של תעודת זהות וספח ובקשה לפטור לניכוי מס במקור.

בשלב השלישי יש לפתוח תיק במוסד לביטוח הלאומי. בביטוח הלאומי יש למלא טופס דין וחשבון שנתי כאשר מומלץ מאוד למלא את הטופס המדובר באמצעות רואה חשבון מייצג. בסוף הטופס לפתיחת תיק בביטוח הלאומי יש לציין מחזור עסקאות שנתי צפוי שעל פיו יחושב התשלום לביטוח לאומי ובתחילת שנת המס הבאה לאחר הגשת דוח שנתי, מקבלים עדכון האם יש הפרשים שיש צורך לכסות או האם הביטוח הלאומי צריך להחזיר החזר כספי בגין תשלומי יתר.

פתיחת תיק במוסד לביטוח לאומי 

 בביטוח לאומי העצמאי נדרש למלא טופס דין וחשבון שנתי, מומלץ למלא את הטופס בעזרת רואה חשבון מייצג.  בסוף הטופס לפתיחת תיק בביטוח לאומי יש לציין מחזור עסקאות שנתי צפוי, על פיו יחושב התשלום לביטוח לאומי, ובתחילת שנת המס הבאה, לאחר הגשת דוח שנתי, מקבלים עדכון האם יש הפרשים שצריך לכסות או האם מגיע החזר כספי מביטוח לאומי בגין תשלומי יתר.

לאחר שמשלימים את השלבים שהוזכרו לעיל לצורך פתיחת עוסק פטור ברשויות המס, כדאי מאוד לבחור בתוכנה להנהלת חשבונות באינטרנט אשר באמצעותה יהיה ניתן להפיק קבלות ללקוחות. כמו כן, עוסק פטור נדרש להגיש דוח שנתי למס הכנסה מדי שנת מס ועל אף שניתן להגיש את הדוח המדובר באופן עצמאי, כדאי מאוד שהוא ייעזר ברואה חשבון מקצועי ומנוסה לצורך הפקת הדוח המדובר ושליחתו למס הכנסה.

אם אתם מעוניינים לפתוח עוסק פטור, אתם בוודאי רוצים להיות מוכנים עד כמה שניתן לתהליך פתיחת עוסק פטור ועל כן, למידע נוסף על עוסק פטור, קראו את הדברים הבאים.

דילוג לתוכן