צרכנות

חומרי איטום מתקדמים

חומרי איטום הם סוג של דבק שמוחל על משטח כדי ליצור איטום.

חומרי איטום משמשים לעתים קרובות על המפרקים בלוחות בטון, לבנים ובנייה אחרת, עץ ומתכת. ניתן להשתמש בהם גם לאיטום רווחים או סדקים ביסודות המבנה או לאיטום.

חומר האיטום הנפוץ ביותר הוא על בסיס אספלט והוא מיושם בדרך כלל בשתי שכבות עם חפיפה של כ-1/8 אינץ' (3 מ"מ). את השכבה הראשונה מורחים על כל אזור המפרק ולאחר מכן מורחים את השכבה השנייה על השכבה הראשונה. סוג זה של איטום מספק הגנה טובה מפני חדירת מים.

השימוש בחומרי איטום אינו מוגבל רק לאזור אחד, הם משמשים ביישומים שונים. חומרי איטום משמשים בבנייה, רכב ואריזה. המטרה העיקרית של חומרי איטום היא לספק הגנה מפני מים ואוויר. הם משמשים גם כדבק בנייה ולאיטום חיבורים.

ניתן לסווג חומרי איטום לפי תכונותיהם לשלוש קטגוריות: אלסטי, חצי אלסטי וקשיח. לחומרי איטום אלסטיים יש רמה גבוהה של גמישות כאשר הם נתונים ללחץ או התארכות. לאיטום חצי אלסטי יש דרגת גמישות בינונית כאשר הוא נתון ללחץ או התארכות. לאיטום קשיח יש רמה נמוכה של גמישות כאשר הוא נתון ללחץ או התארכות.

חומרי איטום משמשים למגוון מטרות, כולל:

– איטום חיבורים וסדקים במשטחי בטון, לבנים ואבן

– איטום חיבורים בריצוף אספלט

– מניעת חדירת מים ליסודות מבנים או מרתפים

– איטום גגות ומבנים נוספים.

איטום הוא חומר נוזלי הנמרח על פני השטח של מפרק או סדק ולאחר מכן מיובש ליצירת איטום מפני חדירת מים. חומרי האיטום מחולקים לשתי קטגוריות: חומרי איטום אלסטומריים (פוליסולפיד ופוליאוריתן) שהם גמישים; וחומרי איטום קשיחים (סיליקון) שאינם גמישים אך ניתנים ליישום בכל כיוון.

חומרי איטום משמשים לרוב פועלי בניין, על מנת לאטום סדקים ורווחים. הם משמשים גם נגרים כאשר הם צריכים לאטום חיבורים בין לוחות. חומרי איטום יכולים להיות נוזלים או מוצקים וניתן ליישם אותם עם מברשת, רולר או אקדח ריסוס.

חומרי איטום מגיעים בסוגים רבים ושונים ויש להם שימושים רבים ושונים. כמה מסוגי האיטום הנפוצים ביותר כוללים איטום סיליקון, איטום, איטום סיליקון-לטקס, איטום לטקס אקרילי ואיטום גומי בוטיל.

חומרי איטום מתקדמים קיימים כבר זמן מה ונעשה בהם שימוש בתעשיות רבות ושונות בדרגות שונות של הצלחה. בשנים האחרונות, השימוש בחומרי איטום מתקדמים גדל באופן אקספוננציאלי ככל שיותר ויותר אנשים הופכים מודעים ליתרונות שלהם. כתוצאה מכך, היצרנים מחפשים כל הזמן דרכים לשפר את המוצרים שלהם כך שיוכלו להציע הגנה טובה יותר מפני נזקי מים.

דילוג לתוכן