צרכנות

מגוון סופחי לחות המיועדים לשימוש פרטי וחלקם לשימוש תעשייתי

השימוש הנפוץ ביותר בסופחי לחות נעשה בחדרים תת קרקעיים כמו מקלט או מרתף לטיפול ברטיבות בקירות. ואולם, בנוסף לשימוש בסופח לחות בו האקלים לח ביותר כמו במישור החוף, השימוש בסופח לחות פופולארי בגידולי צמחים ליצירת סביבת עבודה נוחה יותר בעבור הצמח ובכך הצמח יגדיל את תפוקתו ויספק באופן מקסימלי את יבולו.

כאמור, סופח לחות בתחום הפרטי מסייע בהתמודדות של בעיות שונות של טחב, עובש ונזקים שונים הנגרמים כתוצאה מרטיבות בקירות- אך מלבד להיותו פועל באופן עצמאי, לשם קבלת תוצאה מהירה ואופטימלית יש להפעיל גם מכשיר שייצר סירקולציה של אוויר וישמור על טמפרטורה מסוימת בכדי לווסת את הלחות. חשוב לציין, כי לא כל הדגמים של סופחי הלחות יכולים לעבוד בטמפרטורות נמוכות.

בתחום הגידול צמחים, ההצלחה תלויה באקלים שבו הוא גדל, וכן בלחות ובמשקעים בו הוא צומח, כמו כן בזרימת האוויר ובתאורה שהוא זקוק לה שלרוב נעשית באמצעות נורות לד מותאמים למחזוריות של תאורת הצמח. ולכן מידת הלחות בחדר גידול הוא פרמטר חשוב מאוד לאורך כל שלבי הגידול. כפי שהזכרנו, לרמת הלחות יש השפעה ישירה על הצמח וכן על בריאותו. ישנם כמה סוגים של שלבי גידול, בחלקם יש צורך בעודף לחות ויש כאלה המשתמשים במחוללי לחות וישנם צמחים שעודף לחות מזיק להם ולכן יש צורך להשתמש בסופח לחות שאחראי על קליטת הלחות שבאוויר וכן על הוצאת אוויר יבש יותר.

ידוע כי ייבוש באמצעות סופחי לחות  וגם נורות לד הם הפתרון היחידי המתאים ביותר לשמירה על מידת הלחות הנדרשים בתחום החקלאות וכן לאלו המגדלים באופן עצמאי גידולים הידרופוניים שונים. משום שיבשני אוויר סופחי לחות יודעים לשמור על התנהלות כל תהליך הייבוש כפי שנגדיר את תוכנית השליטה מראש, ובכך נוכל לשמור על איכות הזרעים של הצמח וכן על תוצרת מקסימלית של היבול. כמו כן, לשמירה על שיעורי לחות הנדרשים בחדרי קירור לגידולים שונים, אצל חקלאים ומגדלים רבים ברחבי הארץ משתמשים בסופחי לחות שכולם מעידים על שביעות רצון ותפוקה מיטבית.

 

דילוג לתוכן