כללי

4 דרכים ללקיחת אחריות חברתית בתקופת הקורונה

אחריות חברתית היא תיאוריה ערכית לפיה לכל אדם אמור להיות מצפון ורצון לתרום לקבוצה הכללית ולחברה בה הוא נמצא. ישנם שני סוגים של אחריות חברתית – האחת היא זו הפסיבית, שנמנעת מלעשות דברים שיזיקו לסביבה, והשנייה היא זו האקטיבית – זו שנאבקת ומחפשת מה אפשר לעשות כדי שיהיה טוב יותר בחברה. לאן אתם משתייכים? ואיך תוכלו גם אתם לקחת אחריות חברתית בזמן הקורונה?

  1. תקשורת עם קשישים

תקופת הקורונה גרמה לנו לרצות לצאת מגדרנו עבור אחרים. ההסתגרות בבתים, אובדן מקומות עבודה, והריחוק החברתי, הפכו את כולנו למלוכדים ורבים מצאו דרכים יצירתיות לצאת החוצה אל העולם, לקחת אחריות חברתית, ולעזור לאנשים שהמשבר הזה היה עבורם הרסני הרבה יותר.

קבוצה שנפגעה רבות בתקופה זו היא גיל הזהב, אלה שנותרו לבד, ושהמצפון לא איפשר גם לילדיהם לבוא ולהחזיק להם את היד. נכון, הקשר מרחוק עדיין נותר, אבל דווקא הדור הזה, זה שלא גדל לתוך הטכנולוגיה, מוצא את עצמו נאלץ להיאחז בה כפתרון היחיד, ומכאן נובעים קשיים רבים

כל עזרה שאפשר לתת בתקופה זו לקשישים, אם זה בתפעול הזום, שיחות וידאו, מתן הרצאות מעניינות או כלים להעברת הזמן, נוסף על פיתוח תחביבים וקשר בין אישי – כל אלה הינם תוצר של אחריות חברתית.

  1. שמירה על איכות הסביבה

הבעיה בתרבות הצריכה, ובבזבוז חסר השליטה של מוצרים חד פעמיים – הינה שאי אפשר לראות את הנזק בטווח הקרוב. מספרים ונתונים שמראים כי עוד ארבעים שנים קדימה לא יהיה לנו אוקייאנוס – נשמעים רחוקים ביותר ואנו לא לוקחים אותם ברצינות.

יחד עם זאת, התמורות שהביאו איתם הסגרים בכדור הארץ, והתחושה שהיקום מסמן לנו שהפעם הגזמנו, גרמו גם הפעם לאנשים רבים לקחת צעד אחורה. גם היהירים כבר לא יכלו להישאר אדישים, וכעת נותר לעשות את המינימום כדי למזער את הנזק שבני האדם יצרו על הפלנטה הזו.

צרכו פחות מוצרים חד פעמיים, השתמשו יותר בכלי מתכת וזכוכית ונסו למחזר כמה שיותר, מתוך חשיבה על העתיד שלכם ושל הסביבה.

  1. הקמת פרוייקטים קהילתיים

בחרו מוקד קהילתי כזה או אחר – אם זו גינה שכונתית, גינת כלבים או אפילו מרכז מסחרי. עכשיו חשבו על נושא קרוב ללבכם שיכול לשמח את תושבי השכונה. לדוגמה ספרייה ציבורית, או מקרר ציבורי קהילתי – כאלה שתהיה בהם תחלופה של מוצרים – מתוך ההבנה שמה שאני לא צריך כרגע, יכול לשמח ולעזור מאוד לאדם אחר.

  1. פעולה למען שינוי

נסו לחשוב מה חסר בחברה בה אתם חיים. מה הם הצרכים הלא ממומשים של החיים במדינה, וחישבו איך אתם תוכלו לתת יד ולהציע פתרונות יצירתיים – קחו את תחומי העניין האישיים שלכם, וכשתנצלו אותם תוכלו להפוך עולמות.

דילוג לתוכן