חדשותכתבה ראשית

עיריית בת ים מגדילה את תקציבי החינוך לאנגלית בכיתות ד'-ו'

מרחיבה את תוכנית ה"סאמר סקול" של תלמ"א ותאפשר ל-280 תלמידים להצטרף לתוכנית הקיץ במחיר מסובסד – פי שלוש מכמות התלמידים שלמדו בקיץ האחרון. אסתר פירון: "בשנים האחרונות חלה עלייה משמעותית במספר התלמידים הניגשים ל4 ו-5 יחידות לימוד באנגלית. אנו מקדמים בברכה את פעילות תלמ"א בעיר". אלון פוטרמן מנכ"ל ומייסד תלמ"א: "ברור לכל שמיומנויות אנגלית הם כלי להצלחה. המערכת צריכה לרכז כוחות ולהשקיע תקציבים באחת מהמיומנויות הכי חשובות שיש לרכוש – לימודי שפה"

ממחקר של מכון הגל החדש שנערך באפריל 2019 בקרב 600 איש בגילאי 18 ומעלה, עולה כי הרוב המוחץ של הנדגמים חושבים שיש לתגבר את לימודי האנגלית של תלמידי ישראל ומחציתם מסכימים שתוספת שעות לימודי אנגלית בבית הספר כדוגמאת סאמר סקול, היו משפרות להם את רמת האנגלית והביטחון בשפה.

נתוני המחקר מציגים תמונה עגומה, כשליש בלבד מהנדגמים סבור כי תלמידי יב' שעשו בגרות ב- 5 יחידות אנגלית מוכנים היום לדבר שיחה שוטפת עם אדם שאנגלית שלו היא שפת אם, קרוב לשני שליש מהנידגמים לא מרגישים בכלל בנוח לדבר בשפה האנגלית, למעלה ממחצית מהנידגמים לא חושבים שיוכלו לכתוב מספר משפטים באנגלית ללא שגיאות כתיב.

ממצא נוסף מראה כי הרוב סבור שתלמידים לומדים אנגלית יותר דרך הטלוויזיה והאינטרנט מאשר מבית הספר. למרות שע"פ המדגם הם חושבים שזהו תפקידו של בית הספר.

נראה כי עיריית בת ים, לא מתעלמת מהממצאים המדאיגים והחליטה לקחת אחריות על תלמידיה וכישוריהם העתידיים בשפה האנגלית. לאחר שבקיץ האחרון הכניסה לראשונה כפיילוט את תוכנית תלמ"א ל-3 כיתות עם סה"כ כ- 80 תלמידים, בצעד חסר תקדים, החליטה להגדיל את התוכנית בקיץ 2020, ולאפשר ל- 280 תלמידים בכיתות ד-ו ברחבי העיר להנות מסאמר סקול מסובסד בחודש יולי שיתקיים בבתי הספר.

תלמ"א (תוכנית לאומית למצוינות באנגלית), בראשותו של אלון פוטרמן, אשר החלה את דרכה לפני כ- 6 שנים מאפשרת לאלפי ילדי בכיתות ד'-ט' מעשרות רשויות מקומיות מצפון לדרום, ללמוד אנגלית במשך 3 שבועות בקיץ, בבתי הספר, ע"י מורה מחו"ל המוביל את הלימודים באופן פדגוגי לצד מורה ישראלי שמוקצה מבית הספר, באופן מרוכז ומשמעותי (75 שעות לימוד שווה ערך לשנת לימודים) במסגרת סאמר סקול חוויתי בזכות תמיכתן רשויות מקומיות וקרנות פרטיות מחו"ל.

יום הלימודים מחולק לשניים- חלק ראשון "עיוני" (לימוד באמצעות ספרי לימוד ומערכי שיעור מוכנים מבעוד מועד), והחלק השני של היום הינו "חוויתי", באמצעות מגוון פרויקטים כיתתיים באנגלית בלבד, הכוללים: בישול, מדעים, מוסיקה ועוד- הכל בשיטת PBL  (PROJECT BASED LEARNING).

אסתר פירון, המשנה לראש העיר ומחזיקת תיק קשרי החוץ: "התוכנית שהוכחה כהצלחה, הצליחה לחשוף את הילדים לאנגלית בצורה חוויתית. שיטת הלימוד הייחודית מקנה לילדים ביטחון להתבטאות בשפה האנגלית באופן חופשי. בנוסף לחיזוק שיתוף הפעולה עם תלמ"א, בשנים האחרונות חלה עלייה משמעותית במספר התלמידים הניגשים ל4 ו-5 יחידות לימוד באנגלית. אנו מקדמים בברכה את פעילות תלמ"א בעיר, לצד פרוייקטים נוספים, כמו הבאת צעירים מארצות הברית, קנדה ובריטניה במסגרת פרויקט מסע של הסוכנות היהודית, במטרה ללמד את השפה האנגלית בבתי הספר היסודיים, והקמת חדרי אנגלית משוכללים בבתי ספר יסודיים ועל יסודיים שנתרמו על ידי ג'ין ויצמן ברחבי העיר בת ים".

אלון פוטרמן מנכ"ל ומייסד תלמ"א: "ברור לכל שמיומנויות אנגלית הם כלי להצלחה. המערכת צריכה לרכז כוחות ולהשקיע תקציבים באחת מהמיומנויות הכי חשובות שיש לרכוש – לימודי שפה. אנו צריכים לשאוף שבוגר תיכון יוכל לנהל שיחת חולין עם דובר אנגלית בביטחון ויוכל להשתלב תעסוקתית גם בשוק העבודה הגלובלי ובחברות בינלאומיות. יש כאן אינטרס משותף שלנו כחברה ואני מלא הערכה, שעיריית בת ים החליטה לקחת אחריות על תלמידיה ולתרום את חלקה. מחקרים מעידים שמיומנויות האנגלית של תלמידי ישראל אינן גבוהות, מרבית מהתלמידים שעשו בגרות 5 יחידות באנגלית מעידים על עצמם שיתקשו לנהל שיחה חופשית באנגלית, ורבים לא חושבים שיוכלו לכתוב מספר משפטים באנגלית ללא שגיאות כתיב. תוכנית הקיץ של תלמ"א הפועלת בתמיכה של הרשויות המקומיות וקרנות פרטיות מחו"ל מאפשרת לתלמידים להתקדם בלימודי האנגלית באופן משמעותי (75 שעות לימוד, שווה ערך לשנת לימודים) ומקצועי , עם מורים מצוינים מחו"ל ומבתי ספר ישראליים באופן שלצערי המערכת אינה מאפשרת".

מורה בכיתה. צילום: Pixabay
דילוג לתוכן