חולוןכתבה ראשיתנדל"ן

במתחם רבי עקיבא: הקרקע שעשתה את הדרך ממיזם קטן לעסקה גדולה

הקרקע הממוקמת במתחם רבי עקיבא המתחדש ועליה ניתן לבנות כ- 90 יח"ד ו-800 מ"ר שטחי מסחר, נרכשה בשנת 2021 בכ-37 מיליון ₪ ונמכרה כעת לחברת אלטנוילנד בכ-66 מיליון ₪

קרן "ספיר", קרן השקעות האקוויטי של חברת רובי קפיטל , רכשה את הקרקע יחד עם יזם מקומי וכעת צפויים להנות מערך משמעותי ממכירתה ובתוך כך, גם משקיעי הקרן.

הקרקע משתרעת על שטח של כ-3 דונם ממוקמת בחלקה המזרחי של חולון ונכללת במתחם רבי עקיבא המתפתח.

המתחם מהווה מובלעת של קרקעות בייעוד של תעשייה ומלאכה המוקף בשכונות המגורים רסקו ב' ונווה ארזים. עיריית חולון פעלה בשנים האחרונות לשינוי הייעוד במתחם למגורים מסחר ושימושים ציבוריים ובשנת 2020 אושרה תוכנית מתארית ששינתה את היעוד במתחם וחילקה אותו ל-5 תתי מתחמים. בכל מתחם קודמה תוכנית מפורטת יחד עם היזמים הפועלים בו. במסגרת התכנית המתארית, הוקצו לשותפות זכויות בניה במגרש במתחם 2. השותפות יחד עם חברת אזורים המחזיקה במגרש הסמוך פעלו מול העירייה להשבחת הקרקע ולהגדלת הזכויות וכיום המגרש כולל זכויות לבניין מגורים בן 22 קומות מעל חניה תת קרקעית ל-90 יח"ד וכ- 800 מ"ר שטחי מסחר בקומת הקרקע.

הקרקע נמכרה לחברת אלטנוילנד, חברה יזמית בבעלות ערן לוי, הנחשבת לאחד השמות הבולטים והעולים בשוק הנדל"ן ובעלת דריסת רגל משמעותית במתחם רבי עקיבא. במסגרת העסקה אלטנוילנד תשלם לשותפות 66 מיליון ₪ ותישא בהיטל ההשבחה.

את השותפות של רובי קפיטל והיזם המקומי ייצג עו"ד גלעד מעוז ממשרד ERM, ואת הקונה עו"ד זיו לב.

צילום: באדיבות החברה

עידו רואימי סמנכ"ל ומנהל השקעות האקוויטי בחברת רובי קפיטל מציין כי "מדובר בעסקת השבחה מוצלחת שכללה את רכישת הקרקע קידום תכנית משביחה לשינוי ייעוד ותוספת זכויות ומכירה לחברה יזמית שמפתחת את המתחם. העסקה מביאה לידי ביטוי את היכולת של קרנות האקוויטי של ספיר לאתר עסקאות איכותיות בעלות פוטנציאל תשואה ולהוות שותף פיננסי בעל ערך. בין היתר על ידי העמדת מקורות הון, אך גם על ידי ניסיון, ידע ויכולות של אנשיה לממש בהצלחה השקעות נדל"ן.

במקביל, חברת אלמוגים דיווחה השבוע שעבר לבורסה על השלמת עסקה עם קרן ספיר 2 (קרן האקוויטי השנייה של רובי קפיטל). במסגרת העסקה קרן ספיר תיכנס כשותפה של אלמוגים בשני פרויקטים של התחדשות עירונית, הראשון, במתחם עמישב בפתח תקווה והשני, בפרויקט במתחם ביאליק שברעננה. תמורת השקעה כוללת של כ-54 מיליון שקל, תקבל ספיר 2 40% מהזכויות בשני פרויקטים.

קרנות ספיר מבית רובי אקוויטי הינן קרנות השקעה בנדל"ן, הפועלות במודל ייחודי ומציעות ליזמי נדל"ן בישראל שותפות פיננסית בפרויקטים תמורת מנגנוני חלוקת רווח מותאמים ויצירתיים. מודל ההשקעה של הקרן מציע ערך משמעותי ליזמים, בין היתר, ניצול נכון ויעיל של מקורות החברה ללא דילול שיעור הבעלות, עמידה ביעדים, פיזור סיכונים ושותפות בעלת ערך בידע, ניסיון ונשיאה משותפת בסיכונים.

בימים אלו רובי קפיטל מרחיבה את פעילות ההשקעות באמצעות קרן ספיר 2, קרן האקוויטי השנייה של החברה, אשר השלימה שני סבבי גיוס בהיקף של מאות מיליוני ₪ ממשקיעים פרטיים ומוסדיים המיועדים להשקעה בשוק הנדל"ן למגורים בישראל. בין המוסדיים שהצטרפו לקרן בשלב הנוכחי, הכשרה חברה לביטוח, לאומי פרטנרס, זרוע השקעות האקוויטי של בנק לאומי ובית ההשקעות מיטב.

דילוג לתוכן